BUKU LOG KERIS GANGSA

SEMUA PEMIMPIN PKK,
DIMAKLUMKAN,STOK BUKU LOG KERIS GANGSA HAMPIR HABIS.YANG ADA KURANG 100 NASKAH.
SEKOLAH YANG BERHASRAT UNTUK MENYERTAI KEM UJIAN LENCANA KERIS GANGSA 2011 (AWAL APRIL) SILA DAPATKAN SATU NASKAH(PERCUMA).
PEMIMPIN DIMINTA MEMBUAT SALINAN PHOTOSTAT MENGIKUT KEPERLUAN.

T.KASIH
MOHD.KHALID
ADC

Pendaftaran tahun 2011

Semua Pemimpin Pengakap.

PENDAFTARAN PENGAKAP BAGI TAHUN 2011

TELAH DITUTUP.

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA PEMIMPIN YANG TELAH MENDAFTAR.

Pendaftaran Keahlian /Kumpulan 2011

SEMUA KUMPULAN PENGAKAP DAERAH KERIAN DIMINTA MENGURUSKAN PENDAFTARAN MULAI JANUARI 2011.

SILA DAPATKAN BORANG MELALUI LAMAN SESAWANG:

http://www.myscout.com.my/daftar/borang.html

Sila cetak borang-borang yang berkenaan dan hantarkan 2 salinan kepada Pengakap Daerah Kerian.

sekian.
adc (ttk)

Tuesday, July 14, 2009

Pembelian Buku-Buku Log Keris Gangsa & Perak


Sejak Pengakap Negeri Perak membenarkan penyediaan buku log Keris Gangsa dan Perak seperti cara yang sedang kita amalkan, maka penyediaan buku log Keris Gangsa & Perak secara tradisional bolehlah di anggap telah berakhir. Kemudahan seperti ini merupakan satu rahmat dan kemudahan yang besar untuk PKK khasnya di negeri Perak. Oleh yang demikian, para pemimpin dapat menempah / membeli dan meminta PKK kumpulannya menyiapkan buku-buku log ini dengan lebih awal.


Namun di sebalik kemudahan ini, ramai pemimpin dan pengakap kanak-kanak yang LEWAT membeli buku log Gangsa atau Perak. Kelewatan ini lebih teruk daripada jangkaan kerana ada yang baru membeli atau memperolehi buku-buku log daripada pemimpin dalam tempoh SEHARI atau DUA HARI sebelum kem bermula. Fenomena ini yang berlaku sejak sekian lama ini mengundang persoalan mengenai kualiti peserta yang hadir.
1 comment:

  1. Salam Pengakap. Saya guru pengakap dari pedalaman sabah. Saya berharap pihak tuan dapat berkongsi tentang cara membuat dan melaksanakan buku log keris gangsa, perak dan emas seperti yang tuan nyatakan. Email saya : riduanjunadi@yahooo.com.my

    ReplyDelete